Учениците от 2.а и 4.б клас съвместно създадоха модел на пчеличка с Lego WeDo, с който представиха опрашването на растенията

Учениците от 2.а и 4.б клас съвместно създадоха модел на пчеличка с Lego WeDo, с който представиха опрашването на растенията

 На 17.04.2024 г. с радост и нетърпение посрещнахме нашите гости от 40. СУ „Луи Пастьор“ – София, VIII ОУ ”Кракра Пернишки“ – Перник и 56.СУ „Проф. Константин Иречек“ – София, за да споделим общата си страст към науката и играта по време на урок, свързан с „Иновации в действие“.

 Темата беше „Опрашване на растенията“. Избрахме я, защото знаем колко важно е опазването на пчелите за живота на Земята. С много забавления, изследвания и откривателство учениците от 2.а и 4.б клас съвместно създадоха модел на пчеличка с Lego WeDo, с който представиха опрашването на растенията. През целия урок те развиваха умения за сътрудничество, креативно мислене и комуникация. Всяка идея беше ценена, всяко мнение беше чуто и всеки ученик се чувстваше важна част от процеса на учене.

  В края на урока всеки участник имаше възможността да сподели своите чувства и мисли за времето заедно. Споделеното децата написаха върху малка хартиена пчеличка, която после залепиха върху нашата „Пчелна пита“. Този жест ни напомни, че както пчелите събират нектар от различни цветя, така и ние събираме ценни знания и споделяме емоции в учебния процес.

 За своето усърдие и отговорност към темата всеки участник получи заслужена грамота.

 Благодарим на всички за този вълнуващ ден, който ни напомни, че когато се обединим, нищо не е невъзможно! Нека продължим да развиваме любовта си към науката и да изследваме света около нас с усмивка и любопитство!