Открит урок на тема „Частите на речта“ във 2.а клас

Открит урок на тема „Частите на речта“ във 2.а клас

  На 08.04.2024 г. второкласниците от нашето училище приковаха вниманието на своите гости с нестандартен открит урок по български език. Темата „Частите на речта“ беше представена чрез поредица от иновативни и интерактивни методи. Под ръководството на г-жа М. Драгославова учениците се забавляваха и обобщиха знанията си по запомнящ се начин.

 Урокът започна с бягаща диктовка, която предизвика любопитство у децата. Интересни текстове разказваха за драконовия плод и най-красивата патица мандарин. Учениците се впуснаха във вълшебството на природата и научиха как се образува перлата и от какво се прави шоколадът. В последствие учебната аудитория се превърна във виртуално поле на знанието, където с помощта на смартфоните си и QR кодове децата разбраха какво крие в себе си всяко от тези природни чудеса.

   Следващата фаза от урока включваше интерактивни упражнения, в които децата показаха своите умения за работа с технологиите в онлайн-платформи и приложения. Те се състезаваха в забавни и образователни игри, които ги ангажираха и им позволиха да приложат придобитите знания на практика.

 Накрая, урокът завърши с рейтингова саморефлексия, където всеки ученик имаше възможността да сподели своите впечатления и мнения за урока. Всички се съгласиха, че това беше един от най-забавните и полезни уроци, на които са участвали. Второкласниците споделиха, че с нетърпение очакват следващите часове по български език.