24 май – Ден на св. св. Кирил и Методий

24 май – Ден на св. св. Кирил и Методий

  24 май – Ден на св. св. Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

 По традиция на 24 май ученици и учители от ОУ “Тодор Каблешков” се включиха в празничното шествие, което ежегодно се провежда в гр. Пловдив. Засвидетелствахме нашата почит и уважение към делото на светите братя. Празникът премина с много настроение, радостни емоции и незабравими споделени моменти.

  Повод за гордост и удовлетворение за нашето училище е и това, че двама наши учители бяха наградени за своя висок професионализъм и принос към образованието.

  Госпожа Ралица Манолова – начален учител, бе наградена от кмета на район „Западен“ на церемония, която се състоя на парк “Братската могила” на 22 май по случай празника. Тя получи плакет с приз „Учител на годината“ за значителен принос в развитието на образователното дело в района.

  За професионален ентусиазъм и творчески дух, за принос в провеждането и развитието на образователната политика на Община Пловдив бе отличена госпожа Неда Станчева – учител по български език и литература. На празника получи грамота и парична награда лично от заместник-кмета на образованието г-н Стефан Стоянов.

  Благодарим на всички учители и родители за общия път и усилия за поддържане на пламъка на просветата, духовността и културата