Обучение по НП ,,Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда”

Обучение по НП ,,Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда”

  Обучение по НП ,,Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда” – Модул 3 ,,Културните институции като образователна среда”

  “Боже мой, селце като кутийка, гдето се ражда само ръж, гдето зимата е девет месеца…“, Захари Стоянов

  На 29 април се проведе второто изнесено обучение, заложено в плана на Националната програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“, в която нашето училище участва. Учениците от 6. и 7. клас посетиха град Копривщица. Там имаха възможността да разгледат къщата музей на Димчо Дебелянов, къща музей на Тодор Каблешков, тази на възрожденския писател Любен Каравелов, както и Лютовата къща. Възпитаниците ни се потопиха в духа на този бележит възрожденски град. С интерес разглеждаха домовете на известните копривщенци. Научиха много нови неща за това как са живели хората през Възраждането. Бяха много щастливи от факта, че прекрачиха прага на родната къща на патрона на нашето училище – Тодор Каблешков.

  Останахме очаровани от гостоприемството и топлината, с които ни посрещнаха навсякъде. Разделихме се с обещания за нови пътувания и жажда за знания.