Програма „Дизайн шампиони“

Програма „Дизайн шампиони“

  Учениците от 2.б и 3.б клас на ОУ “Тодор Каблешков”- Пловдив участват в програмата „Дизайн шампиони”. Това е най-успешната програма за проектно-базирано обучение. Създадена е с дизайн мислене – водещ метод за иновации в компании и организации в цял свят. С нея развивате ключовите умения и нагласи за 21-ви век – креативност, решаване на проблеми, емпатия, ефективно общуване, работа в екип, поемане на инициатива, любопитство, увереност, адаптивност, лидерство.

  Първите две мисии, в които учениците от 2.б клас се включиха бяха “Парк дизайнер” и “Горски рейнджър”.

  Двете мисии, в които децата се впуснаха с много желание и интерес бяха едно незабравимо изживяване , съпроводено с нови и интересни знания, умения и творчески задачи.

  Две седмици проучване, забавление и безброй предизвикателства! Мисиите преминаха като едно незабравимо изживяване, едно истинско вълшебно приключение за въображението и артистичните заложби на децата при изпълнение на проекта!

  На финала учениците представиха своите красиви проекти на паркове и като истински стопани на планетата отправиха посланията си за нейното опазване!

  С нетърпение очакваме следващите мисии и нямаме търпение да се учим чрез преживяване!