НП „Участвай и променяй“

НП „Участвай и променяй“

През месец ноември в училището ни се проведе една по-различна родителска среща, водена от класни ръководители на класове от начален и прогимназиален етап и членове от ръководството на училището. Тази среща е свързана с Националната програма “Участвай и променяй – родителят, активен партньор в училищния живот”, която цели активно участие на родителите в обсъждането на актуални за децата им въпроси от училищния живот и подобряване на комуникацията между родител-учител-ученик за изграждане на доверие, уважение и толерантност.

Нашият колектив подготви за родителите изключително интересни презентации, засягащи актуални теми, свързани с безопасното сърфиране в интернет, как да се справим със стреса и напрежението, позитивно възпитание, национално външно оценяване и др. 

Родителите на учениците от втори, четвърти и шести клас получиха по една книга, засягаща темата, която е заложена за съответната паралелка.

В срещата за родителите на 6. клас специален гост беше Константин Перников – компютърен специалист, който представи своя презентация по темата “Сърфирам безопасно в интернет!” и даде ценни съвети как да предпазим учениците от опасностите, които ги дебнат в интернет пространството.

 Занапред са предвидени още такива събития и се надяваме те да бъдат полезни за нас, учителите, и за родителите, защото ние сме част от едно общество. Отговорност на всички нас, възрастните, е какъв пример даваме на децата си, какво им показваме като успешни модели. Децата трябва да бъдат научени на добруване.