Световният ден на добротата (World Kindness Day)

Световният ден на добротата (World Kindness Day)

Световният ден на добротата (World Kindness Day) се отбелязва всяка година на 13 ноември в много страни по целия свят повече от десетилетие.

Денят се отбелязва във връзка с това, че на 13 ноември 1998 г. в Токио се открива първата конференция на Световното движение на добротата, с участието на Австралия, Великобритания, Канада, САЩ, Сингапур, Тайланд и Япония. На конференцията се приема „Декларация на добротата“. Символът на движението представлява „открито сърце“. Той е дело на френския художник Орел.

На този ден хора от цял свят, показват, че може да се замисляме повече за себе си и другите и да направим света по-добро място с усмивка, признателност, уважение, малки жестове на внимание, мило отношение или добра дума. Представителите на ученическия съвет в нашето училището също се включиха съпричастно към празника с добри дела.

Учениците от IV A клас и VI А клас изработиха „добри“ послания и рисунки за всеки клас, които раздадоха в началото на учебния ден, за да създадат празнично настроение в класовете, но и да напомнят, че всеки ден е възможност да направим добрина. Тяхната идея беше да се подчертае смисълът на добрите дела и дадат пример на съучениците си как заедно можем да започнем да виждаме и оценяваме доброто и красивото около нас.

[Not a valid template]