Седмица на Бащата

Седмица на Бащата

От 02.12. до 06.12.2019 г. второкласниците от ОУ „Тодор Каблешков” и техните учители – г-жа Кърпачева и г-жа Драгославова проведоха Седмица на Бащата, през която се обърна специално внимание на татковците и на всички значими мъже, които участват в грижата за детето. През цялата седмица бащи се включиха в организираните от класа инициативи, които им дадоха възможност да прекарат щастливи мигове със семейството си, с други бащи и с приятелите на техните деца.

            На 02.12.2019 г. под мотото “Татко, разкажи  и на добро ме научи !” в Час на класа г-н Румен Михайлов сподели за свои добри постъпки и посъветва децата винаги да правят добро, защото това е най-голямата проява на човечност.

На 03.12.2019 г.  второкласниците  организираха изложба с рисунки, нарисувани с помощта на татко, а техните бащи участваха активно в състезанието за най-мъдра сентенция  “Да бъдеш баща е…”. От творбите и сентенциите бе създадена книжка за Седмицата на четенето на 12.12.2019 г. в ОУ “Тодор Каблешков”.

На 04.12.2019 г. малчуганите разказаха забавни случки с татко, а под мотото „Щрак-щрак! – селфи ” се включиха в надпреварата за най-забавно селфи с техните семейства.

На 05.12.2019 г. с голямо желание учениците приготвиха вкусни ястия с татко и организираха кулинарна изложба, а като жури се включиха и няколко майки.

На 06.12.2019 г. под мотото „Днес татко е в клас – разкажи какво работиш ти” в час по Околен свят /разширена подготовка/ г-н Димитър Николов и г-н Атанас Дуралийски запознаха второкласниците със своята професия и разказаха любопитни факти за нея. С интерес учениците отговаряха и на въпроси, поставени им от гостите.

            Седмицата завърши с  емоционална празнична вечер, организирана в чест на бащите, в която второкласници и техните учители рецитираха стихове и пяха песни за татко и семейството. Децата и техните бащи се забавляваха с много игри, специално подготвени за тях, в които похапнаха вафли със завързани очи, шиха копчета, познаваха инструменти и танцуваха ръченица с балони. С общи усилия момичетата и техните майки завързаха вратовръзки на бащите си, като символ на важната връзка между родители и деца. В хода на забавната вечер всички се потопиха в света на приказките, драматизирани от ученици и със специалното участие на бащите – г-н Георги Димитров (в ролята на царя – „Дъщерите на царя”) и г-н Димитър Иванов (в ролята на бащата – „Най-скъпоценният плод”). За да се опознаят по-добре, децата проведоха и интервю със своите бащи, а родителите – г-жа Цветелина Христева и г-н Румен Михайлов отправиха послания чрез стихове към второкласниците. В края на вечерта всеки татко получи грамота от своето дете в знак на признателност и обич. Празникът завърши с мъдри мисли за бащите и много благодарности, отправени към тях.

[Not a valid template]