Приобщаващо образование 2019 – „Социално-емоционално учене“

Приобщаващо образование 2019 – „Социално-емоционално учене“

Нашите специалисти – Мирослава Драгославова, учител в НЕ и Нели Кънева, педагогически съветник, взеха участие в международната годишна конференция Приобщаващо образование 2019 – „Социално-емоционално учене“, която се проведе на 5 и 6 октомври 2019 г. 

            За седми пореден път се проведе форум, който обедини на едно място специалисти, експерти и практици от всички сфери на приобщаващото образование, за да се обменят идеи и да се сподели опит, приложим за техните колеги.
Фокусът на тазгодишната конференция беше социално-емоционалното учене (SEL) като системен подход за развитие на социално-емоционални умения на учениците. Събитието акцентира на търсенето на пресечна точка между академичните и социалните умения, което е постоянен процес на изследване на потребностите на децата във всеки един етап от развитието им.

            Колегите ни не само обмениха опит и добри практики, но и се включиха в постер-галерията с постер на тема „От какво ни беше страх в училището?“, с което показаха чувствителността и фокуса на училищната общност в ОУ „Тодор Каблешков“ към развиване на социални умения и емоционална компетентност у учениците.

[Not a valid template]