Посещение в „Либхер – Марица Хаусгерете“

Посещение в „Либхер – Марица Хаусгерете“

По покана на „Либхер – Марица Хаусгерете“ учениците от 7. клас имаха прекрасната възможност да направят опознавателно посещение в базата на фирмата в с. Радиново. За нашите ученици от прогимназиален етап посещението се оказа не само полезно във връзка с кариерното им ориентиране и предстоящия им прием в гимназия, но и вълнуващо изследователско приключение.

Представителите на фирмата предоставиха възможност на учениците да се докоснат до работния процес и да видят как протича един типичен работен ден в завода. Организаторите се бяха постарали по време на целия престой да провокират интереса на възпитаниците ни и да ангажират активно вниманието им.

Учениците научиха интересни факти как само за един работен ден в базата се произвеждат около 4000 хиляди хладилника, а за тяхното производство са необходими около 2000 работници. Освен това децата имаха възможност да се разходят в завода и да видят отблизо голяма част от машините.

В края на посещението седмокласниците взеха участие в занимателни и интерактивни игри и се оказа, че част от тях са включени в изпита за кандидатстване за работно място в „Либхер – Марица Хаусгерете“. Игрите не само заредиха с настроение учениците и провокираха любознателността им, но и дадоха възможност да покажат знанията и уменията си. Някои от децата изненадаха всички, като се справиха успешно със сложните задачи, а представителите на фирмата ги похвалиха и изразиха готовност да ги „наемат на работа“.

[Not a valid template]