140-години от създаването на ОУ „Тодор Каблешков“ – гр. Пловдив

140-години от създаването на ОУ „Тодор Каблешков“ – гр. Пловдив

Славен ден за ОУ ,,Тодор Каблешков“ и училищната общност!

С грандиозен концерт беше отбелязан 140-годишният юбилей от създаването на училището. Събитието се проведе във Военен клуб, гр. Пловдив. Гости на тържеството бяха бивши директори, преподаватели и културни дейци, които получиха грамоти за цялостния си принос и работа към училището.

С приветствено слово директорът на училището – г-жа Емилия Алексиева, поздрави всички присъстващи.

По повод юбилея беше създаден и за първи път изпълнен химнът на ОУ ,,Тодор Каблешков“. Авторът на химна – преподавателят Евдокия Димитрова, представи произведението, като всички ученици се включиха в неговото изпълнение.

В концерта взеха участие ученици от всички класове. Сборни групи по музика изпълниха възрожденски песни и песни от различни жанрове. Изключително впечатление направиха с изпълнението си солистите от трети клас с песента ,,Една българска роза‘‘ и солистите от седми клас с песента ,,Viva forever“.

Учениците от първи и пети клас покориха публиката с артиситичното си поведение в драматизацията ,,Сънят на Йони‘‘. Всички ние бяхме потопени в царството на приказките.

Сред участниците в юбилея се откроиха и музикалните солови изпълнения на Жасмин Матевосян от шести клас – пиано, и Дилян Памбелов от първи клас – ксилофон. Гостите бяха възхитени.

С фолклорни танци („Буенек“ и  ,,Джиновски танц“) се представиха учениците от втори и трети клас. Публиката дълго аплодира тяхното изпълнение.

Беше представена мултимедийна презентация, която предостави възможност на гостите да се запознаят както с историята на училището, така и с общественото, образователното и културното развитие на училището ни.

В тържестото се изявиха ученици от четвърти и втори клас, които рецитираха откъси от ,,Кървавото писмо“ и известни български стихотоворения.

         Гостите в залата бяха очаровани от танца на учениците от 3. клас, изпълнен по музика „Вода“, чиято хореография беше създадена от самите тях.

         Присъстващите се насладиха на един невероятен концерт, в който участниците бяха вложили всичко от себе си. За всички това бе едно невероятно събитие!

[Not a valid template]